Værdigrundlag

Følgende punkter beskriver de værdier, der skal danne grundlag for bofællesskabet:

  • Vi vil skabe et rummeligt, mangfoldigt bofællesskab med plads til forskellighed i form af både kulturelle baggrunde, arbejdsprofiler, politiske holdninger og aldersgrupper.
  • Privatliv og fællesskab skal være i balance. Det er dog vigtigt, at man flytter ind i bofællesskabet, fordi man også gerne vil være en del af fællesskabet.
  • Fællesspisning er et centralt element i bofællesskabet med fællesspisning 4-5 dage om ugen. Madordningen vil dog være fleksibel, så det f.eks. vil være muligt tage maden med hjem, afmelde ugedage, etc. Madordningen vil være baseret på fast turnus, hvor formålet er at frigøre mere fritid til den enkelte familie langt de fleste dage. Der vil blive udarbejdet en sund og ernæringsrigtig kostpolitik og madordningen skal bære Det Økologiske Spisemærke i guld, hvor 90-100 % af råvarerne er økologiske.
  • Byggeriet skal være klimavenligt og husene vil leve op til EU’s 2020-krav som minimum. Dette vil nedbringe de løbende omkostninger til et lavt niveau, og det vil derfor være et hus, som vil være behageligt at bo i – både klimamæssigt og økonomisk.

Værdigrundlag er sidst redigeret 12. oktober 2013. 

 Svalin2 koncept tegning

 

grownups