Bæredygtighed

Svalins EnergimærkningDen bæredygtige vision er en fortsættelse af den vision, der blev startet af Svalin. Ønsket er at forbedre og forfine de tekniske løsninger.

Svalin er blevet godkendt til at opfylde BR2020 reglementet – Svalin har altså opnået den højst mulige energimærkning. Men der er stadig plads til forbedringer, og vi vil ifølge beregninger, kunne gøre det endnu bedre.

Vi har mulighed for at blive mere energi effektive end Svalin, fordi “Svalin2” vil fokusere på at optimere energi anlægget til at vi bedre selv kan udnytte den energi der bliver produceret, for at reducere mængden af overskudsstrøm der udveksles med el-nettet.

Boligerne vil blive forberedt på at vi hver især kan udbygge energi anlægget på de enkelte boliger, så produktionen matcher det energiforbrug den enkelte familie nu og i fremtiden får brug for. (Når f.eks. elbiler bliver mere udbredt, batterier til energi lagering bliver billigere, etc)

Derudover vil vi udnytte at vi må samle regnvand til brug for toiletskyl og tøjvask. De to poster dækker næsten halvdelen af en typisk families vandforbrug.

Udearealerne vil vi i øvrigt drive økologisk i tråd med bofællesskabets øvrige værdier.

 

Bæredygtighed er sidst redigeret 5. januar 2014.