Hvor ligger Trekroner og hvad bydelen byde på?

Bofællesskabet kommer til at ligge i Trekroner, der er en bydel i den østlige udkant af Roskilde. Bydelen startede sit liv i forbindelse med bygningen af Roskilde Universitet i starten af 1970’erne. Det var dog først i 2002, at det første spadestik til beboelse blev taget, men siden har bydelen været hastigt under udvikling.

Trekroner ligger, så man i sin dagligdag kommer forbi sø og bæk, skov og engarealer med græssende dyr, men så man samtidig har en større bys bekvemmeligheder inden for kort afstand.

Trekroner er en bydel med dynamik, da det ikke kun er en bydel bestående af beboelse, men også erhverv samt Roskilde Universitets uddannelsesmiljø. Derudover prioriterer Roskilde Kommune, at der er en bred sammensætning af boligtyper; parcelhuse, lejligheder, ungdomsboliger og bofællesskaber, så at der er en stor diversitet i bydelens beboersammensætning.

Daginstution og skole

Inden for få minutters gåafstand fra bofællesskabet ligger de integrerede daginstitutioner Skademosegård og Trekroner Børnehus. Derudover er der i Roskilde Kommune også mulighed for dagpleje, vuggestue og børnehave (Dagtilbud til 0-6 årige). Roskilde Kommune tilbyder pasningsgranti. Inden for overskuelig afstand findes en række private pasningstilbud.

Ad grønne stisystemer er der cirka 2,5 km til den nærliggende folkeskole Trekronerskolen, der har et elevtal på omkring 850 og er 4-sporet. Inden for overskuelig afstand findes en række private alternativer til folkeskolen.

 

Indkøb

Ved Trekroner station, der ligger cirka 2 km fra bofælleskabet, findes dagligvareforretningerne SuperBrugsen og Fakta. Derudover findes der et apotekerudsalg, en café, en frisør samt en butik med tøj og brugskunst.

Har man behov for et større tilbud af forretninger, kan man tage til Roskilde, der ligger knap 6 km fra Bofællesskabet.

 

Transport

Fra bofællesskabet er der ca. 2 km ad grønne stier til Trekroner station. Herfra går der i myldretiden cirka fire tog i timen i retning mod København og tilsvarende i den modsatte retning med enten Holbæk, Kalundborg eller Ringsted som endestationer. Turen til København tager cirka 25 min.

Fra bofællesskabet er der ca. 2 km til Holbækmotorvejen.

Trekroner har et veludbygget stisystem, så det er muligt at komme på kryds og tværs af bydelen. Derudover er der en direkte cykelrute til Roskilde.

Nærområde er sidst redigeret 23. september 2013.